Hieronder leg ik uit hoe ik gekomen ben tot het openen van mijn praktijk met de naam Recharged Miracles. Ik heb technische (toegepaste) wiskunde gestudeerd aan de Technische Universiteit in Delft en ben momenteel werkzaam als docent wiskunde. Verder ben ik in het verleden masseur geweest en tegenwoordig werk ik voornamelijk als Pranic Healer.
Massages
Als tiener heb ik in Suriname heel vaak gebasketbald met mijn vrienden en tijdens één van de potjes kwam een medespeler met zijn volledige gewicht terecht op mijn rechtervoet. Hierdoor klapte mijn enkel dubbel en na een trip naar de EHBO leerden we dat er geen foto’s gemaakt konden worden vanwege de zwelling in mijn voet. Een week later wisten we het zeker: geen botbreuken, wel een flinke kneuzing. Na nog een week strompelen, vond mijn vader het genoeg: we gingen naar de masseuse. Anderhalf uur flinke pijn, maar ik kon daarna redelijk normaal lopen met veel minder pijn dan daarvoor. Aldus het eerste ‘wonder’ voor mij…

Het tweede ‘wonder’ dat ik dankzij dezelfde masseuse mocht meemaken was toen een gast bij ons op gegeven moment om hulp riep vanuit zijn logeerkamer op de begane grond. Toen we gingen kijken, bleek dat de beste man volledig ‘vast en op slot zat in zijn hele lichaam’. Hij sliep aan de rechterkant van zijn bed en de telefoon zat aan de linkerkant. Hij zat dusdanig vast dat hij niet eens naar de andere kant van het bed toe kon rollen om de telefoon op te pakken om ons te bellen. Hij heeft naar zijn zeggen namelijk bijna drie kwartier om hulp geroepen…

Mijn vader ging op weg om de masseuse op te halen. Ze heeft de beste man ruim twee uur gemasseerd en aan het eind van de massage kon hij ons, weliswaar strompelend, uitzwaaien toen we weg reden. Van hieruit wil ik mijn respect en erkentelijkheid uitspreken naar bovengenoemde masseuse. Zij is mijn teacher geweest in de massagetechnieken die ik mag uitdragen en in de loop van de jaren verder heb kunnen en mogen ontwikkelen.

Spirituele ontwikkeling en Pranic Healing
Mijn spirituele reis is begonnen rond mijn zestiende levensjaar toen ik kennis maakte met Reiki. Bij mijn tante (www.pranichealing.sr) heb ik de drie workshops afgerond tot ik uiteindelijk zelf Reiki Master ben geworden. Vervolgens is voor ons beiden de reis door de spirituele universiteit voortgezet tot Pranic Healing. Meer informatie over de Pranic Healing technieken, zijn te vinden onder het tabblad ‘Pranic Healing’.

Aangezien ik van mening ben dat je tijdens een massage lichamelijk kunt opladen en tijdens een pranic healing spiritueel kunt opladen, was de mooie naam Recharged Miracles geboren. Een massage maakt blokkades los, waardoor de energie weer vrijer door het lichaam kan stromen. Zie het als een soort acupunctuur zonder naalden. Bij pranic healing maken we vastzittende en opgebruikte energieën los in het energielichaam, daarna verwijderen we deze om vervolgens het totale systeem weer op te laden. Vergelijk massage versus pranic healing als het douchen/wassen van het lichaam versus een energetische douche.