MCKS Arhatic Yoga– De Yoga van Synthese

“Arhatic” is een afgeleide van het woord “arhat”, wat een hoog ontwikkelde of zielgerealiseerde wezen omschrijft. Arhatic Yoga is een verfijnde synthese van verschillende yoga technieken: Raja yoga, Karma yoga, Kundalini yoga, Jnana yoga, Bhakti yoga, Mantra yoga en vereenvoudigde Hatha yoga.

Het is aangeboden door Grand Master Choa Kok Sui als een bijzonder mooi en krachtig pad voor iedereen die op zoek is naar spiritualiteit in de huidige moderne wereld. Het doel van de beoefening is om geleidelijk de beoefenaar tot grotere mate van eenheid met zijn / haar Hogere Ziel te brengen.

Als eerste onderga je een reiniging van de fysieke, etherische, astrale en mentale lichamen.

Daarna worden de chakra’s aanzienlijk geactiveerd in een verborgen volgorde zodat de Kundalini energie veilig en effectief ontwaakt en door het lichaam circuleert. Deze techniek wordt beoefend door vergevorderde en hoog ontwikkelde yogi’s. Het is de fundering voor het bouwen van het zogenoemde “Gouden Lichaam”!

Wat je leert:

  • Definitie en belang van het woord “Arhat” en het doel van Arhatic Yoga beoefening.
  • De vijf pilaren van Arhatic Yoga – Toewijding, Purificatie, Meditatie, Service / Doneren en Studie.
  • Fysieke Arhatic Yoga oefeningen om het fysieke en de energetische lichamen voor te bereiden op beoefening van de meditaties.
  • Drie ademhalingstechnieken voor reiniging, opladen en in balans brengen van de meridianen en de hogere en lagere chakra’s.
  • Spiritueel belang en beoefening van de Twee Harten Meditatie.
  • De blauwe driehoek techniek en innerlijke reflectie om geleidelijk negatieve tendensen en zwakheden te elimineren en deugden (verder) te ontwikkelen.
  • Uitleg over van de aard van de Ziel, de locatie en het belang en gebruik van de drie permanente zaden.
  • Meditatie op de Blauwe Parel om te verenigen met de Hogere Ziel – ook bekend als Raja Yoga.
  • Gebalanceerde concentratie (dharana) en bezinning (dhyana) om vergroting van bewustzijn of goddelijke eenheid (samadhi) te bereiken.
  • Meditatie techniek – Arhatic Dhyan – om innerlijke stilte, bezinning en vergroting van bewustzijn te ontwikkelen.

Aanbevolen Workshop Materiaal
Boeken: Archieving Oneness with the Higher Soul, Creative Transformation, Compassionate Objectivity
CD’s: Kundalini Meditation, Arhatic Dhyan, Meditation on the Blue Pearl, Blue Triangle technique
Overig materiaal: Blue Triangle, I Am The Soul poster

Producten

“Er zijn diverse spirituele of yoga systemen voor het activeren van de chakra’s en het ontwaken van de kundalini. Arhatic Yoga is één van de systemen dat die systematisch, veilig en snel de chakra’s activeert en de kundalini ontwaakt.”

- Master Choa Kok Sui

Eerstvolgende MCKS Arhatic Yoga workshops